Hoppa till sidans innehåll

Information inför terminslut och vårtermin 2021.

07 JAN 2021 16:25
  • Skapad: 07 JAN 2021 16:25

Hej kära medlemmar och föräldrar! 

Hoppas att allt är bra med er trots omständigheterna.

Nu närmar vi oss slutet på terminen och idag söndagen 20:e december blir det sista träningen för denna termin.

Det har varit en annorlunda tid sedan i mars och det har inte heller alltid varit lätt för oss att bedriva verksamheten när restriktionerna har svängt hastigt. I somras var vi väldigt osäkra på hur vi skulle få ihop hösten där de flesta aktiviteterna och evenemang vi hade planerat i våras blev inställda. Nu står julen framför oss och trots omständigheterna så har klubben fortsatt att öka i antalet medlemmar, vilket vi är väldigt glada för men samtidigt känner vi ett mycket stort ansvar för att kunna bedriva träningarna på ett smittsäkert sätt. En stor eloge till många av er som ändå har hängt med och tränat med oss och har gått igenom denna tuffa tid tillsammans. Vi är också väldigt tacksamma för allt stöd och fina ord som vi har fått, både via mejl och muntligt, om hur vi har hanterat läget och försökt hålla igång verksamheten. Vi hoppas att vi genom sporten kan bidra till glädje och att ni mår bra, samt att ni kan fortsätta träna/motionera på ett säkert sätt.

Som det ser ut just nu kan vi fortsätta att bedriva träningar för medlemmar upp till 15 år och enligt det senaste besked från Riksidrottsförbundet kring covid-19 och idrottsrörelsen, så kan vi tillåta träningar även för de som är födda 2004 och senare i mindre grupper.

Det är flera klubbar som tyvärr fått ställa in sina träningar och andra aktiviteter eftersom de håller till i kommunägda hallar. Eftersom Komethalllen drivs i privat regi kan vi fortsätta vår verksamhet.

Vi har varit i kontakt med Stockholms Badmintonförbundet samt haft en dialog med hallägaren och båda stöttar oss och har gett oss grönt ljus så att vi kan fortsätta med vår verksamhet. Vi kan göra detta eftersom vi har fantastiska medlemmar och föräldrar som har följt våra och FHM:s rekommendationer och riktlinjer. För att vi ska kunna fortsätta sprida glädje genom sporten har ni samtliga medlemmar och föräldrar en viktig roll, hjälp oss och följ rekommendationerna. Tänk på att vi har kunnat fortsätta vår verksamhet sen i Mars tack vare att alla har hjälpt till och vi måste fortsätta hjälpas åt om vi skall kunna fortsätta hålla igång verksamheten.

Enligt hallägaren måste varje anläggning ta fram regler för hur många som får vistas i hallen, detta gäller gymmet och har även påverkat Komethallens innebandyverksamhet. Just för badmintonbanorna har han inga planer på att justera något då det är naturligt för oss inom badminton att kunna utöva vår sport samtidigt som vi håller avstånd och max 4 personer per bana.

Badminton har varit väldigt populärt under dessa tider där vi har sett många nya ansikten i Komethallen och de flesta känner att det är kul att motionera med bra avstånd från varandra. Vi har sett till att även behålla samma antal spelare/bana i träningsgrupperna.

Övrigt information

En glad nyhet på tränarsidan är att vår tidigare erfarna och duktiga tränare Henwinner Honggana har fått klartecken att få komma hit och arbeta för oss. Han är en väldigt duktig spelare från Indonesien. Han har spelat på elitnivå och hjälper till att träna de bästa juniorerna i provinsen. Henwinner kommer att kunna bidra med mycket kunskap och sparring samt hjälpa tränarteamet med träningarna för bästa träningskvalitet. När han anländer ser vi till att vidta åtgärder och sätter honom i karantän en tid för att säkerställa hans och våra klubbmedlemmars säkerhet.

Anmälan eller avbokning av plats i träningsgrupper vårterminen 2021

Befintlig medlem, ni har förtur till plats i er befintliga grupp som ni gick i under hösten 2020.

Önskar ni att byta grupp och/eller eventuellt vill utöka med ett eller flera pass i veckan så kan ni maila oss på This is a mailto link. Då kan ni välja bland alla våra träningsgrupper under förutsättning att de inte blivit fullbokade av de med plats sedan tidigare.

Nu har vi också fått in många nya medlemmar som är intresserad av att börja till våren och därför skulle vi vilja få en överblick av antalet medlemmar som vill fortsätta att träna med oss till våren, så att vi vet hur många platser vi har lediga. Av den anledningen kommer vi att skicka ut träningsfaktura i god tid för att stämma av vilka som vill fortsätta och underlätta planering av bl.a. de totala antalet banor som behövs i varje respektive träningsgrupp och eventuella ändringar/uppflyttning av spelare mellan grupperna (vi tar hänsyn till nivåer, ålder och önskemål). 

Detta görs för att grupperna skall bli så bra som möjligt med max antalet 4 spelare/bana, att alla blir nöjda och fortsätter att utvecklas och att alla bokade banor som klubben betalar för utnyttjas som det ska.

Vårterminen 2021 kör igång igen vecka 2 med start på måndag 11 januari 

Vi i Badmintonklubben Komet vill passa på att tacka alla er fantastiska medlemmar för det gångna året. Stort tack för allt ert engagemang, all fantastisk stöttning av era föräldrar/anhöriga och för att vi får ert förtroende för att ta hand om era underbara barn och ungdomar.

Vi får ställa vårt hopp till år 2021 och hoppas att pandemin lugnar ner sig eller att vi får tillgång till vaccin. Slutligen önskar vi er en riktig God Jul och ett Gott Nytt År. 


Med vänliga hälsningar,
Styrelsen BMK Komet och Tränarteamet. 

Skribent: Andi Tandaputra
E-post: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Anmälan till Badmintonklubben Komet

Ansökan Fritidschecken 2022

Bmk Komet Plusmedlemskap

Läs mer om våra träningsgrupper

 

 

Våra stolta sponsorer 

 

Intressserad av annonsplats i Komethallen eller vill Ditt företags namn/logo synas på vår hemsida , kontakta oss på:

This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi Tandaputra på tel: 073-2103066

 

 

Postadress:
BMK Komet - Badminton
Komethallen, Girovägen 8
17562 Järfälla

Besöksadress:
Girovägen 8
17562 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0732103066
E-post: This is a mailto link

Se all info