Hoppa till sidans innehåll

Information terminsslut HT-2021 och terminsstart VT-2022.

28 DEC 2021 16:32
 • Skapad: 28 DEC 2021 16:32

Hej alla träningsungdomar, vuxna och föräldrar. 

Nu börjar vi närma oss jul och nyårsledigheterna. Det innebär lite mindre badminton än vanligt. Träningarna pågår som vanligt fram till fredag 16:e december. 

Vi hade tänkt genomföra en gemensamma terminsavslutning med alla i klubben men på grund utav hög smittspridning så kommer vi i dagsläget att ha avslutning för varje respektive träningsgrupp istället. 

Under er sista träningsdag, i samband med terminsavslutning, har vi planerat att köra miniturnering och avslutningsfika. 

Vårtermin 2022

Befintlig medlem,
vill du träna i samma omfattning som under höstterminen så behöver du inte göra någon återanmälan på nytt, utan du behåller din plats på samma dag och tid. Däremot om du vill öka, byta träningstider eller inte vill fortsätta till vårterminen ber vi dig att meddela oss per mail senast 23 december till This is a mailto link

Planeringen inför vårterminen har påbörjat och vi har fått in många nya medlemmar som är intresserad av att börja till våren. Därför skulle vi vilja få en överblick över antalet medlemmar som vill fortsätta att träna med oss till våren så att vi vet hur många platser vi har lediga. Av den anledningen kommer vi att skicka ut träningsfakturan i god tid för att underlätta planeringen av bl.a. antalet banor som behövs för varje träningsgrupp och eventuella ändringar/uppflyttning av spelare mellan grupperna. 

Terminsstart VT-2022 sker vecka 3 med start måndag 17 januari. 

Det har varit ett spännande och händelserikt år och trots omständigheterna har klubben fortsatt att växa i antalet medlemmar, vilket vi är glada för. 

Här är några av årets höjdpunkter att se tillbaka på: 

 • Vi har tillsammans under året skapat närmare 1000 aktiviteter, inklusive alla dagliga träningar, läger under varje skollov, sommarläger och hemmatävlingar. 
 • Vi har fått ca 150st nya medlemmar under vår/höstterminen 2021
 • Vi har startat 4st nya träningsgrupper under HT-2021
 • Vi har under hösten registrerat 100st tävlingslicensierade 
 • Vi har under hösten genomfört 5st hemmatävlingar 
 • Vi har denna säsong tilldelats två de nationell/europeiska ungdomstävlingar U13 och U15 klasser. 

På tävlingssidan har vi många fantastiska framgångar efter två års tävlingsuppehåll, följande är några av resultaten:

 • Totalt 4 SM medaljer i år.
 • Gotelit, våra U11 tjejer presterade bäst i hela Sverige, tillsammans lyckades de ta hem 6 medaljer samt fick vi med oss tre medaljer i U13 klasserna. 
 • Årets Distriktsmästerskap Stockholm, blev det en lyckad tävling och det gick över förväntan då de flesta Kometsspelare hade sin premiär. Tillsammans kammade vi hem 18st medaljer: 5st guld, 6st silver och 7st brons. 
 • Swedish Youth Games, en internationell ungdomstävling som en av våra spelare, Olivia åkte på. Som bara 10 år gammal var hon i år den yngsta deltagaren i U13 klassen. Hon lyckades vinna damdubbelkategorin tillsammans med hennes partner från Uppsala och fick en välförtjänt andra plats i singel efter att ha kämpat mot den bästa engelska tjejen, som är 3 år äldre. Efter detta resultat kan man antagligen uppskatta att hon är en av europas bästa spelare i U11/13. 
 • Nationella seriespelet säsongen 2021/22, totalt har vi 4st lag, ett lag i varje division 1-4. Många fina laginsatser för våra lag i varje division under de tre sammandrag.
 • 30 tals nybörjare har provat på att tävla för första gången under hösten vilket vi är stolta över. 
 • 30tals som bidrog till poängräknare under helgens hemmatävling Badminton Stockholm Open där alla bästa U15 svenska spelare och några från Danmark tävlat hos oss. Tack till er alla, utan er hade detta inte varit möjligt. 

Vi i Badmintonklubben Komet vill passa på att tacka er alla härliga träningsungdomar, vuxna och volontär för det gångna året. Extra tack till er föräldrar/anhöriga för all stöttning och för att vi fått ert förtroende att lära känna och ta hand om era underbara träningsungdomar. 

Vi tackar ödmjukt för all positivitet. Vi vill ständigt förbättra oss för att kunna fortsätta att leverera en trygg och kul träningsmiljö, se till att alla blir inkluderade samt att fortsätta träna med fokus på glädje och utveckling. Om ni har någon feedback eller förslag på hur vi kan förbättra träningarna eller träningsmiljön är de varmt välkommen. Vi vill vara så närvarande som möjligt under träningarna och därför kan det ibland vara lite svårt att diskutera med oss när vi har fokus på spelarna under träningstiden men tveka inte att höra av er via mejl eller telefon.

Har du några frågor eller funderingar tveka inte att höra av er via This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi på 073-2103066 

Bifogat finner ni inbjudan till vårt populära Vinterläger 3-5 jan 2022. 

Övriga information från Styrelsen

Styrelsen har tyvärr inte kunnat träffas för IRL-möten utan genomfört ett antal digitala styrelsemöten. Vi hade som mål att ha ett fysiskt årsmöte i november men med tanke på att spridningen har tagit fart igen har vi valt att senarelägga det. Vi funderade på att ha ett digitalt årsmöte men det är så mycket roligare att träffa alla fantastiska medlemmar och vi hoppas på att kunna ha ett fysiskt årsmöte när spridningen avtar. Annars genomför vi ett digitalt årsmöte igen i början av nästa år. Mer information kommer under januari månad.

Det är av ytterst vikt att medlemmar känner att de har insyn i klubbens ekonomi samt verksamhet, därför uppmanar vi medlemmar att ta kontakt med oss för genomgång av ekonomin och även verksamhetens vision. Vi har under flera års tid arbetat med att vara mer transparenta men inte lyckats, vi fortsätter att arbeta med det och hoppas kunna bli bättre på det under de kommande månaderna. Tack för visat tålamod och hänsyn!

Är det något du vill fråga eller berätta är du också välkommen att kontakta styrelsen på This is a mailto link

Slutligen önskar vi er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Med vänliga hälsningar, 
Styrelsen och tränarteamet. 

Skribent: Andi Tandaputra
E-post: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Anmälan till Badmintonklubben Komet

Ansökan Fritidschecken 2022

Bmk Komet Plusmedlemskap

Läs mer om våra träningsgrupper

 

 

Våra stolta sponsorer 

 

Intressserad av annonsplats i Komethallen eller vill Ditt företags namn/logo synas på vår hemsida , kontakta oss på:

This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi Tandaputra på tel: 073-2103066

 

 

Postadress:
BMK Komet - Badminton
Komethallen, Girovägen 8
17562 Järfälla

Besöksadress:
Girovägen 8
17562 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0732103066
E-post: This is a mailto link

Se all info