Hoppa till sidans innehåll

Komet representater i junior SM!

26 MAR 2018 10:40
  • Skapad: 26 MAR 2018 10:40

I helgen spelade BMK Komet SM U15 i Täby och SM U17 i Skälderviken. Tyvärr blev det inga medaljer detta år men vi hade flera jämna kvartsfinaler och många bra prestationer!

Till kvarten i U15 kom Nirali och Katie i damdubbel som spelade en jämn tresetare efter att ha varit i hallen hela dagen och tyvärr räckte inte energin hela vägen men det var bra kämpat av de båda tjejerna. Även Sofia kom till kvarten i mixed tillsammans med Carl Claesson (Bjärreds Badmintonklubb), efter att ha kvalat in i tävlingen men även där åkte de ut i en rysande tresetare. En mycket bra prestation av paret som aldrig ens kört ihop tidigare!

Henrik vann första matchen inne i tävlingen och tog sig till åttondel där han åkte ut mot tävlingens tredje seedade. Ella, Nirali och Saga tog sig också till åttondel och åkte på seedade spelare. Saga mötte Sverigetvåan och  pressade henne till en tresetare. Fantastiskt jobbat! I herrdubbel kvalade Henke och Angelo in i tävlingen och fick möta förstaseedade direkt men lyckade pressa dem till en jämn tresetare, 19-21 i tredje och kom därmed också till åttondelen men det var riktigt nära en kvartsfinal! I damdubbel hade vi fler åttondelsfinaler, Sofia och Ella som fick möta tredje seedade, Saga och Channel Linné (Badmintonklubben Carlton) och även Emilie tillsammans med Alexandra Winge (Täby Badmintonförening) som åkte på de andra seedade paret. Ännu en rysande tresetare var Niralis och Angelos mixed i åttondel där de åkte ut  21-23 i tredje set.

I sextondel hade vi Katie som mötte förstaseedade som även kom trea i senior SM, Sofia som även hon fick kämpa i en tresetare och Angelo och Saga i mixed som direkt efter kvalet fick möta klubbkompisen Sofia.

Angelo tog sig nästan in i tävlingen men åkte mot den första seedade i kvalet. Emilie fick också kämpa på och åkte ut i en tuff tresetare i sista kvalmatchen.

Maike och David åkte ner till Skälderviken för att spela SM U17, en mycket utmanande klass. David kvalade in i tävlingen i singel och tog första matchen men åkte ut i åttondel mot en av de seedade spelarna. Han kom även nästan in i tävlingen i dubbel tillsammans med William Heppener (Västerås) men åkte ut en tresetare i sista kvalmatchen. Även Maike tillsammans med Akif Rahman (Kista) åkte ut en jämn tresetare i sista kvalmatchen. Maike hade en tuff lottning och åkte ut mot en av de seedade i kvalet. Bra kämpat killar nästa gång!

Generellt så var det en bra helg med många bra insatser. Det roligaste var att se den utveckling som spelarna har gjort och antalet spelare vi hade! I täby spelade nästan någon kometspelare hela tiden. Otroligt kul! Det är bara att träna på tills nästa år! Tack alla spelare, föräldrar, coacher och tävlingsarrangörer för en mycket bra helg!

 

Skribent: Nathalie Wang
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Anmälan till Badmintonklubben Komet

Läs mer om våra träningsgrupper

 

 

Våra stolta sponsorer 

 

Intressserad av annonsplats i Komethallen eller vill Ditt företags namn/logo synas på vår hemsida , kontakta oss på:

This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi Tandaputra på tel: 073-2103066

 

 

Postadress:
BMK Komet - Badminton
Komethallen, Girovägen 8
17562 Järfälla

Besöksadress:
Girovägen 8
17562 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0732103066
E-post: This is a mailto link

Se all info