Hoppa till sidans innehåll

Medaljerregn över BMK Komet på årets DM i helgen.

13 NOV 2017 16:29
  • Uppdaterad: 14 NOV 2017 14:23

Vilka prestationer i årets DM! Hösten höjdpunkt 13 DM-medaljer till Komet! Söndagen började med 13 semifinalsplatser och slutresultatet blev det 7 brons, 3 silver och 3 guld! 

Det var verkligen full fart, match efter match och tufft motstånd på samtliga matcherna! Det är ju det enda distriktet i hela Sverige där alla de bästa spelarna i alla klasser ställde upp och höjde upp både stämningen, tävlingskvalité samt prestigen. Totalt 255 spelare deltog i tävlingen. Alla Komet spelarna var på hugget denna gången och bjöd sammanlagt 13 medaljer!

U15

Våra duktiga spelare kämpade otroligt bra på från säsongstart! Det har verkligen varit en tuff säsong, att kliva upp från nivå 3 till det högsta Svenska junior touren och utmana dem allra bästa spelarna är verkligen en stor prestation! Kometisar har gjort stora framsteg och börjar sakta komma ikapp de bästa spelarna, hård konkurrens gav en mycket positivt utveckling och lyfter nivån generellt till ännu högre standard! Vi var framförallt dominerade på tjej sidan, där Kometisar tog tre av fyra semifinaler i både damsingel och damdubbel. Nya dubbel och mixed konsilation dessutom många av spelarna tog sitt första DM medalj någonsin och genomförde en topp utveckling på rätt spår.  Otroligt kul att resultatet går lite fortare än man trodde men återigen allt handlar om utveckling och träningsprocess långsiktigt mot senior livet! 

I damdubbel hade Komet tre av fyra semifinalsplatser. Saga Persson och Emilie Cao fick möta klubbkompisarna Katie Coh och Nirali Pilla och efter en jämn tresetare gick Katie och Nirali vidare till final där de mötte det vinnande paret, också från komet, Sofia Björck och Ella Hansson! 

I damsingel var det lika tufft för våra kometisar! Katie hade oturen att möta andra seedade spelaren från Skogås som gick och vann allt redan i första matchen. Sofia mötte samma spelare i semi och hade lite tufft med att komma in i matchen i början men lyckades sedan ta igen och utmana ett set till 22-24! Starkt! Nirali och Saga möttes i semi och efter en tuff tresetare gick Saga vidare och spelade en ryslig tresettare mot Skogåsspelaren.

I herrsingel Angelo Sun spelade upp sig och gjorde en otroligt fin spel där han tog ett set mot Sverige bästa i hans ålder. Stark gjort! Henrik Qiu tyvärr kommer inte riktigt upp på hans nivå och tappade mot samma spelare. Nya tag killar och fösöka få revansch nåsta tävling. 

I mixeddubbel hade vi ett par som kom till semi och det var Nirali och Angelo. Även våra andra par Henrik Qiu och Ella spelade också jämt mot slutliga vinarna. I herrsingel U15 fick vi inga medaljer men Angelo Sun förtjänar en shout out! Han mötte Sverige 1:an för 04:orna och kämpade på bra och körde en tresetare. Vilken prestation!

U17

Vi hade några riktiga kämpar, David Tanudin, Michael Yang, Simon Teljevik, Katarina Qiu och Linnea Barkegård. Alla krigade på bra och gjorde sitt bästa! De som gick lång i tävlingen är Katarina som tog brons i damsingel och mixeddubbel tillsammans med Andreas Pullinen (Kista badmintonklubb). Mixedparet hade tufft motstånd och kämpade på riktigt bra! I Dubbel vann Katarina och Linnea Barkegård finalen i en mycket jämn och spännande tresetare men paret lyckades tillslut knyta ihop det! Bra jobbat!

V35

I herrsingel hade vi en fantastisk prestation där Thomas Lennerfors tog guld efter att ha slagit första seedade! Och i dubbel tog sig Thomas och Mattias till semi men mötte ett tuff par men kämpade på bra ända tills slutet! Bra jobbat!

V50

I V50 fick vi ett till silver av dubbelparet Michael Karlsson och Jean Johannssen från SBS. Paret spelade två tuffa matcher, först en tresetare och sedan en jämn final där de förlorade 19-21, 19-21 mot förstaseedade. Starkt! Nästa gång!

Här är en sammanfattning av helgens resultat:

Guld:

DD U15 Sofia Björck och Ella Hansson

DD U17 Katarina Qiu och Linnea Barkegård

HS V35 Thomas Lennerfors

Silver:

DD U15 Katie Coh och Nirali Pilla

DS U15 Saga Persson

HD V50 Michael Karlsson och Jean Johannssen (Sbs)

Brons:

MD U15 Angelo Sun och Nirali Pilla

DD U15 Saga Persson och Emilie Cao

DS U15 Sofia Björk, Nirali Pilla

MD U17 Katarina Qiu och Andreas Pullinen (Kista)

DS U17 Katarina Qiu

HD V35 Thomas Lennersfors och Mattias Schmidt

En jättebra helg med många fantastiska prestationer! Grattis till alla spelare och fantastiskt bra jobbat! Ett stort tack till er alla föräldrar för den engagemang och stödet under tävlingen!  

Skribent: Andi Tandaputra
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Anmälan till Badmintonklubben Komet

Läs mer om våra träningsgrupper

 

 

Våra stolta sponsorer 

 

Intressserad av annonsplats i Komethallen eller vill Ditt företags namn/logo synas på vår hemsida , kontakta oss på:

This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi Tandaputra på tel: 073-2103066

 

 

Postadress:
BMK Komet - Badminton
Komethallen, Girovägen 8
17562 Järfälla

Besöksadress:
Girovägen 8
17562 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0732103066
E-post: This is a mailto link

Se all info