Hoppa till sidans innehåll

Varmt välkomna till Komets första tjejtävling någonsin.

26 SEP 2020 16:19
 • Uppdaterad: 26 SEP 2020 16:19

Hej, 

Tävlingen kommer att genomföras på ett sätt som är i linje med Svenska Badmintonförbund föreskrifter, regler och rekommendationer när det gäller nationell tävling ska fungera under Coronatider.

Vi förutsätter att alla spelare har läst Badmintonförbundets Coronaprotokoll. När ni anländer till hallen kommer ni att få underteckna att ni tagit del av protokollet, generella råd och rutiner inför och efter tävlingen. Det innebär vissa restriktioner och riktlinjer som spelare, funktionärer och besökare måste följa.

Tävlingen eventuellt drar igång en timme tidigare med start kl 08.00 vid många antalet deltagare och hela tävlingen kommer spelas klar på en dag.

Generella råd till alla deltagare

 1. Varje deltagare har ett stort ansvar för att bedöma situationen och agera för att undvika att öka risken för smittspridningen i samhället.
 1. Friska deltagre är varmt välkomna, känner du sjuk, även med milda symtom, ska du inte delta i tävlingen alls, utan stanna hemma till och med minst två dagar efter tillfrisknande. 
 1. Om möjligt, undvik onödiga resor i samband med tävlingen.
 1. Insjuknar man under tävlingen ska man gå hem direkt.
 1. Om möjligt byt om hemma före och efter tävlingen. Undvik trängsel i omklädningsrum och ta gärna ett extra ombyte med varme kläder.
 1. Vi hjälps åt med god hygien. Tvätta händerna ordentligt med tvål gärna direkt när ni kommer till hallen, innan och efter tävlingen. Vi hjälps åt att påminna varandra. (Handsprit kommer att finnas runt om tävlingsområden och entrén)
 1. Undvik närkontakt med andra under tävlingen och håll avstånd. Sprid gärna er badmintonutrustning runt om tävlingsområden. Vår rekommendation att tacka matchen muntligt med minst 2 meter avstånd.
 2. Under rådande omständigheter ber vi er föräldrar, familj och anhöriga att ej vistas i tävlingsarenan under tävlingen, vi ser helst att ni håller sig i kaféterian eller utomhus för at undvika ”folksamling” och begränsa antalet ”åskådare” och undvika trängsel i komethallen i samband med tävlingen.

 3. Vi kommer att minska moment med närkontakt och byte av saker (Vi lämnar inte passerkort och matchprotokollet)

 • När det gäller ackreditering, alla personer som befinner sig i tävlingsområdet måste registrera sig vid entrén med namn, klubb och telefonnummer. Namnlista kommer att följas med max 50 personer åt gången. Vi förbehåller oss rätten att välja vilka som får vistas i tävlingsarenan och spelarna som skall spela vid den tiden kommer att prioriteras.
 • Sekretariatet håller sig inom avgränsat område, skyddad med flexskivor och enbart en person tillåts åt gången inom sekretariatområdet.

Avstånd mellan matcherna kommer att bli något kortare. Detta p.g.a. att det endast tillåts spel på 9 banor enligt restriktionerna.

Rutiner innan och efter matchen 

Vi ropar ut matcherna och spelarna går direkt till tävlingsbanan, det kommer att finnas checklista på bordet med information om vad man bör göra innan och efter matchen:

 1. Kom gärna till matchen ombytt och klar för spel ca 30 minuter före utsatt tid. 
 2. Matchprotokoll dvs namn och resultat fylls i av spelarna.
 3. Inga siffervändare.
 4. Uppvärmning max 2-3 minuter.
 5. Matchbollar delas ut av bollansvarig i anslutning till matchen.
 6. Vår rekommendation att tacka matchen muntligt med minst 2 meter avstånd.
 7. Lämna gärna tillbaka matchbollar till sekretariatet i samband med inlämning av resultatet.
 8. Prisutdelning ropas ut direkt efter finalen och priserna hämtas av spelarna vid prispallarna.
 9. Spelar man klart tävlingen ber vi dig att lämna tävlingsarenan.

Information och riktlinjer från Svenska Badmintonförbund

För nationell tävling gäller följande:

 • Tävling sanktionerad av Svenska Badmintonförbundet kommer att tillåtas att använda upp till max 6 banor inom den avgränsade tävlingsarenan.

 • Vid användning av fler än en hall kan tävlingsarrangör utnyttja maxantalet 6 banor i respektive hall om hallarna är tydligt avgränsade från varandra. En neddragen halldelare (ridå) räknas inte som en tydlig avgränsning.

 • Tävlingsarrangör är ansvarig för att endast erforderligt antal ledare, spelare och funktionärer finns i den avgränsade tävlingsarenan. Detta görs enklast genom ett ackrediteringssystem. Arrangör är skyldig att uppvisa lista vid kontroll.

 • Tävlingsarrangör ansvarar för att spelare, ledare och föräldrar får information om vad som gäller för tävlingen i god tid innan tävlingsstart.

 • Det får finnas maximalt 50 personer samtidigt i en avgränsad tävlingsarena. Detta inkluderar tävlingsfunktionärer och arrangörer.

 • I klasserna Senior, U15, U17 och U19 tillåts maximalt 40 deltagare per tävlingskategori. Förälder eller ledare tillåts inte i den avgränsade tävlingsarenan.

 • I klasserna U9, U11 och U13 tillåts maximalt 32 deltagare per tävlingskategori. En ledare/ förälder tillåts per klubb, förutsatt att maxgränsen på 50 personer inte överskrids.

 • För samtliga tävlingar gäller att man inte tillåts spela mixed. Däremot är det tillåtet att arrangera tävling med enbart mixedklass. (Uppdatering, detta har vi fått godkänd från SBF)
 • Alla skall använda TournamentPlanner vid anmälan, inklusive tävlingsarrangören. Ingen manuell anmälan får accepteras     

 • Inga siffervändare eller domare tillåts om antalet personer i den avgränsade tävlingsarenan därmed överstiger 50 personer.

 • Maxålder för deltagare och funktionärer är 69 år.

 • Det är viktigt att deltagare och arrangörspersonal i mesta möjliga mån undviker transporter med kollektivtrafik

Hoppas att alla kan hjälpa till att skapa en trygg tävlingsmiljö för alla deltagare, ledare, familj, anhöriga och funktionärer. Därför är vet viktigt att alla följer rekommendationerna.

Tack för at du har läst ända hit. 

Lycka till och stort tack för er förtåelse. 

Bästa hälsningar, 

Tävlingsteamet BMK Komet.

 

 

 

 

Skribent: Andi Tandaputra
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Anmälan till Höstterminen 2020

Läs mer om våra träningsgrupper

 

 

Våra stolta sponsorer 

 

Intressserad av annonsplats i Komethallen eller vill Ditt företags namn/logo synas på vår hemsida , kontakta oss på:

This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi Tandaputra på tel: 073-2103066

 

 

POSTADRESS:
BMK Komet - Badminton
Komethallen, Girovägen 8
17562 Järfälla

BESÖKSADRESS:
Girovägen 8
17562 Järfälla

KONTAKT:
Tel: 0732103066
E-post: This is a mailto link

Se all info

Skribent: Andi Tandaputra
E-post: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Anmälan till Badmintonklubben Komet

Ansökan Fritidschecken 2022

Bmk Komet Plusmedlemskap

Läs mer om våra träningsgrupper

 

 

Våra stolta sponsorer 

 

Intressserad av annonsplats i Komethallen eller vill Ditt företags namn/logo synas på vår hemsida , kontakta oss på:

This is a mailto link eller kontakta vår verksamhetsansvarig Andi Tandaputra på tel: 073-2103066

 

 

Postadress:
BMK Komet - Badminton
Komethallen, Girovägen 8
17562 Järfälla

Besöksadress:
Girovägen 8
17562 Järfälla

Kontakt:
Tel: 0732103066
E-post: This is a mailto link

Se all info